top of page

HEMMELIGHEDEN ER TID, PLADS, AGERN & SORTE TÆER

AdobeStock_302021818_edited.jpg

IBÉRICO GRISE

Der er forskellige genetiske procenter af sortfodsgrisen (100%, 75% og 50%), hvilke er faktorer for hvilken smag, farve og fedtprocent kødet har.

100% Ibérico
Denne gris er genetisk 100% Ibérico. "Iberico" er en sortfodsgris-race fra den iberiske halvø (Spanien og Portugal). Fra de iberiske grise produceres bl.a. disse gastronomiske, delikatesser: Jamón, Lomo, Chorizo og Salchichon. 

50% Ibérico

Denne gris er fra et krydset kuld mellem en 100% Ibérico so og en orne, som typisk er en Duroc-race. 

75% Ibérico

Denne gris er fra et krydset kuld mellem en 100% Ibérico so og en 50% Ibérico orne.

Men grisens levevilkår har også stor betydning for smagen:

Sort fod

Ganefryd

Agern gør noget helt unik ved kødets smag. Agern giver kødet en smøragtig konsistens og den berømte nødde-smag – og heldigvis er agern grisenes livret! 

100% & 75 % Ibérico Bellota

Når Bellota er en del af produktets navn betyder det, at grisen hele sit liv har kunnet løbe frit på de store græsmarker blandt egetræer, hvor den har spist High Quality Grain Mix (byg, hvede, majs og sojabønner) og fra efteråret indtil februar-marts, de sidste vigtige måneder af grisens levetid, hvor den lever af de nedfaldne agern (Bellota), vilde planter og urter.

 

50% Ibérico

I denne kategori er der 3 forskellige levevilkår:

  • 50% Ibérico Bellota: Denne gris har levet under samme vilkår som 100% og 75% Ibérico.

  • 50% Ibérico Cebo Campo: Denne gris har hele livet kunnet løbe frit på græsmarkerne, hvor den har spist af det friske græs, samt Grain Mix (byg, hvede, majs og sojabønner).

  • 50% Ibérico Cebo: (OBS: IKKE I VORES SORTIMENT) Denne gris har levet i en grisestald, hvor den er blevet opfodret med Grain-Cereal.

Cebo er ikke en del af vores sortiment, fordi at vi, hos A la Mesa,
går op i, at grisene er fritgående.

STORE VIDDER

Vores iberiske grise opdrættes fritgående. De strejfer omkring på de spanske græsenge, hvor de lever af naturlige kornsorter, agern, græs og frisk vand.

Resultatet er kød med finere tekstur og rig fedtmarmorering, fyldt med sund fedt. Alt dette opnås gennem en miljøvenlig produktion, tro mod principperne om bæredygtigt dyrehold.

TID

​​En 100% naturlig og langsom modningsproces, forankret i tradition og generationers erfaring, sikres en serie af førsteklasses iberiske skinker og pølser, anerkendt både nationalt og internationalt.

 

Denne modningstid varierer afhængigt af produktet:

100% Ibérico de Bellota kræver minimum 36 måneder.

50% Ibérico Cebo Campo kræver minimum 30 måneder.

jamon.jpg
quality-stempel.png

OMRÅDET

D.O.P. Guijuelo (Denominación de Origen Protegida) er en af de mest anerkendte certificeringer for iberiske produkter i Spanien, især for skinker og skuldre, og garanterer både oprindelse og kvalitet. Her følger en diskret præsentation af dens vigtigste karakteristika:

Geografisk område: D.O.P. Guijuelo ligger i Salamanca-provinsen i Castilla y León, omkring landsbyen Guijuelo og de omkringliggende områder. Dette særlige miljø, med et kontinentalt klima, kendetegnet ved kolde og tørre vintre, udgør en ideel ramme for modningen af iberiske produkter.

Garantiniveauer og kvalitet:

D.O.P. Guijuelo sikrer fuld sporbarhed, fra opdræt til marked. Den pålægger strenge kvalitetskontroller, der omfatter alt fra grisens genetik til modningsprocessen. Produkterne under denne certificering anerkendes for deres fremragende smag og kvalitet og bærer et karakteristisk segl, der bekræfter deres ægthed.

Anker 1
Logo for A la Mesa

Klar til spansk ganefryd?

KUNDEKLUB

Bliv medlem af vores eksklusive kundeklub.
Her får du bl.a. nyhedsbreve med fordele, konkurrencer, events og vidensdeling.

bottom of page